Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Rendben
Termékek Menü

Decoupage technika – szalvétatechnika

Decoupage technika – szalvétatechnika

Ennek a technikának a segítségével egyszerű tárgyakból   különleges, saját ízlésednek megfelelő dísztárgyakat alkothatsz. Alkalmazhatod, fatermékeken, üvegen, kerámián, de akár egy konzerves dobozon is.

Szükséges kellékek: decoupage ragasztó, lakk, akrilfestékek, ecsetek, szalvéták, olló és a díszíteni kívánt dolgok (fatermékek, díszíthető natúr termékek).

Tisztítsuk meg a díszíteni kívánt tárgyat, (por- és zsírmentesítés) és ha kell csiszoljuk meg. Ezután fessük le alapozó vagy akrilfestékkel. Vágjuk ki a használni kívánt mintákat a szalvétából, majd válasszuk le a legfelső (színes) réteget, a későbbiekben ugyanis már csak ezzel dolgozunk. Ha az alapozó festék teljesen megszáradt, decoupage ragasztóval kenjük be a tárgynak azt a felületét, ahova a kivágott minta kerül. Ha nagyobb tárgyat kívánunk befedni, először csak egy részét kenjük be, nehogy munka közben megszáradjon. A feltett mintát nagyon óvatosan, először a közepét, kicsit az ujjunkkal nyomjuk rá, majd decoupage ragasztós lapos ecset segítségével finoman középről kifelé haladva simítsuk a mintát, de nagyon óvatosan nehogy elszakadjon. Ha megszáradt a ragasztó, kenjük át lakkal az egész tárgyat, ami szebbé és tartósabbá teszi a munkánkat.

Decoupage ragasztókat itt találod. Katt ide